luni, 16 mai 2011

TU când ai savurat ultima carte?

             A citi sau a rămâne tăcut? - aceasta este întrebareaJ. Fie că nu avem timp, sau bani, lipseşte interesul sau ne fabricăm singuri scuze, citim tot mai putin, astfel încât, din păcate, sunt din ce în ce mai puţini tineri care ar avea un răspuns favorabil întrebării din titlu.
Campania "Serveşte o carte!-Hrană pentru minte şi suflet", este publică, fiind organizată ca proiect de seminar al unui grup de trei studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Politice Administrative şi ale Comunicării, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca: Carmen Butnariu, Emanuel Daniciuc şi  Paul Oltean.
Publicul nostru ţintă principal este reprezentat de tineri, printre care poti să fii chiar tu, astfel că ne dorim să fie o campanie care să nu te facă să te întrebi cine este vizat, ci să acţioneze ca un “poke” şi să îţi trezească interesul pentru lectură indiferent de vârstă. Îndemnul la lectură este adresat oricui, indiferent de vârstă deoarece cărţile creează o dependenţă benefică. Pentru că viitorul stă în mâinile tinerilor, ne dorim ca aceştia să conştientizeze importanţa lecturii în dezvoltarea personală şi în acelaşi timp să nu mai privească lectura ca pe o povară, ci ca o modalitate veşnic proaspătă de relaxare, de explorare dar şi de dezvoltare a limbajului şi a capacităţii cognitive.
Scopul lecturii poate fi divers, in functie de interesele fiecaruia, dar rezultatul este o dezvoltare a capacitaţii de comunicare şi procesare a informaţiei.
Fiecare carte citită reprezintă o experienţă nouă care te umple de emoţii şi trăiri, o provocare spre a cunoaste şi a te cunoaşte mai mult, astfel ca reprezinta efectiv o hrană a minţii.
Misterul fiecărui titul, vraja primelor rânduri savurate care te învăluie şi te captivează, fiorul şi nerăbdarea care te cuprind pe măsură ce pătrunzi în noul univers care efectiv prinde viaţă, fiecare tresărire în tandem cu un personaj, reprezintă o experienţă unică pe care doar un cititor poate să o trăiască.
Alăturarea conceptului de hrană nu este una întâmplătoare. Într-o lume în care suntem preocupaţi de a ne hrăni trupurile, de a le imbraca, am ajuns să uităm să ne hrănim sufletele şi minţile, bombardându-le în schimb cu bârfe şi scandaluri din literatura de informare. Uşurinţa cu care ajungem astăzi la informaţii se poate întoarce împotriva noastră pentru că luăm totul de-a gata şi de multe ori uităm să discernem, să procesăm, să filtrăm şi uneori chiar să simţim.
 Poftă mare la citit!


3 comentarii:

  1. cu ocazia aceasta va sugerez o carte superba din care sunt veti invata ceva important. Nu stiu cat de usor e de gasit, dar va asigur ca merita: DĂRUIND VEI DOBÂNDI de Nicolae Steinhardt. Spor la citit :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumim pesntru sugestii şi sperăm la cât mai multe!

    RăspundețiȘtergere